Bewegen Algemeen

Bewegen


Bewegen is gezond. Het werkt ontspannend en kan juist voor mensen met een reumatische aandoening helpen om spieren en gewrichten soepel te houden. De RPV Tilburg e.o. wil beweging zoveel mogelijk stimuleren en aantrekkelijk maken voor mensen met reuma. Daarom zijn wij samen met het Reumanetwerk Midden-Brabant en het Steunpunt Aangepast Sporten Midden-Brabant, hard bezig met uitbreiding van het beweegaanbod.


Reumanetwerk Midden-Brabant

Het Reumanetwerk Midden-Brabant is een samenwerkingsverband tussen de vakgroep reumatologie Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis Tilburg -Waalwijk en fysiotherapeuten, gespecialiseerd in reumatische aandoeningen, sport- en beweegaanbieders aangepast sporten en bewegen en de Reumapatiënten Vereniging Tilburg e.o.

Het Reumanetwerk Midden-Brabant is opgezet om u als reumapatiënt verantwoord aan het bewegen te krijgen en u aan het bewegen te houden. In beweging blijven en het behouden van een goede conditie zijn een belangrijk onderdeel van de behandeling van reumatische aandoeningen.

Het Reumanetwerk Midden-Brabant biedt de vakgroep reumatologie (reumatologen, verpleegkundig specialisten en verpleegkundig reumaconsulenten) van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis Tilburg -Waalwijk de mogelijkheid om reumapatiënten naar geschoolde fysiotherapeuten te kunnen verwijzen waarna de patiënt kan doorstromen naar aangepast sporten-bewegen. Door het samenwerkingsverband is onderlinge communicatie ten behoeve van de reumapatiënt eenvoudiger en daardoor efficiënt.

In samenwerking met ReumaNederland

Reumavereniging Tilburg e.o.

Veldhovenring 53 - 5041 BA Tilburg

RPV Tilburg © Copyright 2024