Tai Chi

Waarom Tai Chi 

Zelf beoefen ik, Marjo Geeris, al sinds 1996 Tai Chi en Qigong. De Chinese bewegingsleer heeft me doen voelen wat qi (energie) is, hoe deze gestuurd kan worden en hoe deze bijdraagt aan mijn balans. Deze ervaring heeft mijn nieuwsgierigheid naar de filosofie achter de Chinese geneeskunde gewekt. Sinds 2009 ben ik gediplomeerd TuiNa therapeut en heb ik een eigen TuiNapraktijk. In de praktijk valt het op dat veel mensen niet (mee)werken aan hun eigen gezondheid. Om die reden heb ik besloten om (weer) Tai Chi les te gaan geven. Je kunt hiervoor terecht in Tilburg bij MFA De Poorten in de Hasseltstraat. 

Wat is Tai Chi?

Tai Chi, een vorm van krijgskunst, wordt wereldwijd beoefend als effectieve bewegingsvorm voor de gezondheid. Tai Chi bestaat uit vloeiende, rustige bewegingen die ontspannen en langzaam worden uitgevoerd. Het kan bijna overal beoefend worden en het is bijna voor iedereen een geschikte oefenvorm.

Tai Chi bij Reuma

Tai Chi bij reumatologische aandoeningen is ontwikkeld door Dr. Paul Lam (zelf een reumapatiënt vanaf jonge leeftijd) samen met een team van medische- en tai chi-specialisten. Deze stijl wordt ook wel Tai Chi for Health genoemd. De oefeningen leiden tot onder meer verbetering van spierkracht, flexibiliteit, balans en vermindering van pijn in de gewrichten. De vorm is geschikt voor ieder die wil werken aan de eigen gezondheid. Tevens is wetenschappelijk bewezen dat de vorm geschikt is als valpreventie.

Ervaring deelnemer Tai Chi

‘Meer en meer word ik mij er van bewust dat ik werk aan mijn eigen Qi, mijn levensenergie, mijn helende energie.’
Deze tekst is een onderdeel van een artikel geschreven door een lid van de RPV. Klik hier om het hele artikel te lezen.

Interesse gekregen?

Wil je meedoen of een (gratis) proefles volgen, neem dan telefonisch contact op met Marjo Geeris (06 16513707) of meld je aan via info@marjogeeris.nl. De kosten voor een blok van 8 lessen bedragen € 64,00.

In samenwerking met ReumaNederland

Zoeken